Specialist in water-behandeling

Specialist in waterbehandeling

Met onze waterbehandelingsinstallaties maken wij drinkwater of grondwater geschikt voor jouw proces, consumptie, koeling, verhitting, om mee te reinigen en nog veel meer!

Rechts staat een waterbehandelings-installatie voor de productie van waterstof. Deze installatie bestaat uit verschillende componenten, klik op de plusjes om de componenten van deze installatie te ontdekken.

Waterbehandelingsinstallatie met verschillende componenten voor het maken van waterstof
Waterbehandelingsinstallatie met verschillende componenten voor het maken van waterstof

Water ontharder Delta-P

Ontharding

Het ontharden van water is essentieel. Hard water kan namelijk problemen veroorzaken in leidingen, appendages en installaties.

Pompen

Met behulp van een drukverhogingsinstallatie, ook wel hydrofoorinstallatie wordt druk gehouden op de waterleidingen en installaties.

Element van waterbehandelingsinstallatieOntgasser

De ontgassers van Grünbeck zorgen voor een vermindering van koolstofdioxide in het grondwater.

Omgekeerde Osmose

 

Osmose water is ideaal voor de productie van stoom, ketelvoedingswater, proceswater en CV-water.

 

Elektro de-ionisatie

Ultrapuur water ontstaat door gedemineraliseerd water nog verder te zuiveren door middel van een moderne technologie waarbij gebruik wordt gemaakt van membraantechnologie.

 

Mixed bed filter

Om de geleidbaarheid van gedemineraliseerd water te verlagen, ook wel ‘polishing’ genoemd, is een extra nabehandeling van een mixed bed filter nodig. Een alternatief of extra stap voor EDI.

UV-desinfectie

Onze ultraviolet installaties zijn perfect voor het desinfecteren van water. De UV-installatie werkt nog beter in combinatie met bijvoorbeeld een ultrafiltratie.

Geschikt water is van levensbelang en moet toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in hoogwaardige waterbehandeling.

Onze water-
behandeling,
jouw oplossing

Elk waterbehandelingssysteem van onze hand is uniek en wordt uitgebreid getest voordat ze de productielocatie verlaat. Dat houdt in dat ze helemaal is toegespitst op de toepassing in jouw organisatie en gegarandeerd werkt.

Zo helpen wij je om het beste uit je product, je proces of je dienstverlening te halen. Het enige dat bij aflevering nog moet gebeuren is de waterleiding aansluiten en de stekker in het stopcontact steken.

Wateronthardingsinstallatie voor het ontharden van grondwater voor de industrie
Onze waterbehandelingsinstallaties beginnen vaak met een industriële waterontharder. Met een water ontharder gaan leidingen, appendages en installaties een stuk langer mee. Kies voor een Grünbeck-installatie en je bent ook nog eens duurzaam en waterbesparend bezig dankzij haar lage energie- en zoutverbruik.
Waterontijzeringsinstallatie voor het ontijzeren van grondwater voor de industrie
Ontijzerd water is beter voor het proces, verlengt de levensduur en reduceert storingen en mankementen aan eigenlijk alles wat met dit water wordt gevoed. Onze ontijzeringsinstallaties filteren niet alleen het ijzer eruit, maar ook mangaan en andere ongewenste geuren en stoffen.

Omgekeerde osmose installatie voor gedemineraliseerd water voor de industrie
Gedemineraliseerd water is dankzij haar zuivere karakter ideaal voor de productie van stoom, ketelvoedingswater, proceswater en cv-water. Om water te demineraliseren gebruiken we omgekeerde osmose, ook wel reverse osmose of kortweg RO genoemd.

Waterbehandelingsinstallatie voor ultrapuur water (EDI)

Ultrapuur water ontstaat door water nog verder te zuiveren of polishen geschiedt door middel van EDI, dit wordt ook wel elektro de-ionisatie genoemd. Dit steriele water is uitermate geschikt voor hogedruk-stoomketels en voor de petrochemische- en farmaceutische industrie. 

 

Waterontharden voor thuis
Naast waterbehandeling voor de industrie ontharden wij ook water voor de mensen thuis. De softliQ is de waterontharder die voor jou nadenkt en past zich automatisch aan naar jouw waterverbruik thuis. De innovatieve technologie, met verfijnde, onderhoudsvriendelijke materialen, is verpakt in een stijlvol strak design.

We delen graag onze kennis en expertise met jou!

Waterbehandeling stoomketels
Kennisbank

Waterbehandeling stoomketels

Waterbehandeling voor stoomketels lees verder Waarom waterbehandeling voor stoomketels? Stoomketels worden gebruikt voor verschillende doeleinden en komen in alle bedrijfstakken voor, zowel

Lees verder »
Nick Liebrand die een quote verteld over de service van Grünbeck

Feitje van Nick, eigenaar bij Grünbeck Waterbehandeling

Wij verlenen service voor onze eigen apparatuur, maar we onderhouden ook installaties van andere leveranciers

Installaties moeten het gewoon doen. Punt. Mede daarom zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.

Jouw branche, onze persoonlijke focus

In veel branches is kwalitatief hoogwaardig, geschikt water cruciaal. Maar wat in de ene branche geschikt is, is dat niet in de andere. Daarom heeft elke sales engineer van Grünbeck zich gespecialiseerd in een bepaalde branche. En al die jarenlange ervaring staat gratis en voor niets tot jouw beschikking.

Waterstof

Waterstof

“Ultrapuur water zonder een grammetje stof, vet of mineralen"

Nick vertelt je meer

Service

Service

“Service en onderhoud op elk moment van de dag"

Gerard vertelt je meer

Chemie

Chemie

"Voor optimale bescherming van watervoerende systemen"

Gijsbert vertelt je meer

Industrie

Industrie

“Plug & play, gunstige TCO en graag een snelle responstijd bij storing”

Nick vertelt je meer

Wat is er nou zo bijzonder aan Grünbeck?

Opdrachtgevers aan het woord

Grünbeck levert – zonder uitzondering − betrouwbare installaties met een hoge uptime en biedt daarbij een hoog serviceniveau. Onze opdrachtgevers weten, beter dan wie dan ook, wat die Grünbeck-beleving in de praktijk inhoudt.

Grünbeck is een firma die graag meedenkt bij de realisatie van nieuwe installaties. Zo leverde Grünbeck een tijdelijke water onthardingsinstallatie, om gedurende de nieuwbouw een ononderbroken levering van onthard water te garanderen. Daarnaast zorgt Grünbeck ervoor dat service afspraken worden nagekomen.

Martin Te Vrede

Wachtmeester bij UMC Utrecht

Bij Thales zijn wij zeer tevreden over de oplossingen welke Grünbeck ons heeft aangeboden. Grünbeck heeft goed meegedacht en heeft voor ons een passende & betrouwbare oplossing gezocht, voor onze specifieke situatie in ons LAB. De samenwerking met Grünbeck ervaren wij als zeer prettig. Er wordt gecommuniceerd met korte lijnen en ze doen wat ze beloven.

Bram Oude Alink

Climatic Test Engineer bij Thales

In een 8 miljoen liter zeewateraquarium gaat veel om als het gaat om water. Het zeewater wordt zelf gemaakt, van grondwater. Een betrouwbare omgekeerd osmose installatie is de basis voor het maken van eigen zeewater. Die betrouwbaarheid heeft Grünbeck laten zien in de afgelopen jaren. Juist een niet alledaagse toepassing heeft niet alledaagse oplossingen nodig.

Max Janse

Curator Ocean bij Burger Zoo

De professionele en klantgericht organisatie maakt Grünbeck Waterbehandeling B.V. tot een van onze meest prettige leveranciers. Het is bijna jammer dat de kwaliteit van hun installatie zo hoog is, dat we zelden nodig hebben. Het is niet voor niets dat wij al jaren zaken met elkaar doen!

Henk Schreuder

Directeur bij Coatinc Anox

Pioniers in waterbehandeling

Wij houden van pionieren. Van kijken naar wat wél mogelijk is als het gaat om waterbehandeling. Kennis hebben we genoeg in huis. Creativiteit en innovatiekracht trouwens ook. Net als een enorme gedrevenheid om voor jou het onderste uit de kan te halen qua efficiency, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

_MG_9282

German
quality

Dutch
thinking

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Waar ben je naar op zoek?