Omgekeerde
osmose

Gedemineraliseerd water is dankzij haar zuivere karakter ideaal voor de productie van stoom, ketelvoedingswater, proceswater en cv-water. Om water te demineraliseren maken we gebruiken van omgekeerde osmose installaties ook wel RO-installaties genoemd!

Omgekeerde osmose

Omgekeerde osmose is een techniek waarmee we zouten en mineralen uit het water filteren mede door osmotische druk. Het resultaat is gedemineraliseerd water dat we ook wel demi water, osmose water, zuiver water of RO-water noemen. Dankzij het omgekeerde osmose filter ontstaat zacht water met een zeer zuiver karakter dat veel gebruikt wordt voor de productie van stoom.

Osmose water voorkomt kalk en corrosie in de ketels en je hoeft minder vaak te spuien omdat de zouten reeds verwijderd zijn. Dit levert extra energiebesparing op en er zijn minder chemicaliën nodig om de ketel goed werkend te houden. Dit maakt omgekeerde osmose tot een zeer duurzame vorm van waterbehandeling.

Omgekeerde osmose installatie voor het produceren van gedemineraliseerd water

Omgekeerde osmose installaties

Omgekeerde Osmose installatie voor gedemineraliseerd water

AVRO 125

125L

Omgekeerde Osmose installatie voor gedemineraliseerd water

GENO-OSMO AVRO 125 RU

125L

Omgekeerde Osmose installatie voor gedemineraliseerd water

AVRO-flex 400

400L

Omgekeerde Osmose installatie voor gedemineraliseerd water

GENO-OSMO-X

200-3000L

Omgekeerde Osmose installatie voor gedemineraliseerd water

GENO-OSMO-HLX

3000L

Omgekeerde Osmose installatie voor gedemineraliseerd water

osmoliQ:LB

4000 – 30.000L

Omgekeerde Osmose installatie voor gedemineraliseerd water

GENO-RK-X

20.000 – 100.000L

Field Service Enigneer onderhoudt omgekeerde osmose installatie bij klant

Omgekeerde osmose systemen van Grünbeck

In omgekeerde osmose installaties worden omgekeerde osmose membranen oftewel semi permeable membranen gebruikt die schadelijke stoffen en opgeloste stoffen in het water verwijderen. Grünbeck heeft omgekeerde osmose installaties ontwikkeld die gebruik maken van deze membraanfiltratie en die verkrijgbaar zijn in diverse formaten: van zeer klein 125 l/uur tot en met installaties van 400 m3/uur.

 

Deze omgekeerde osmose installaties kunnen we desgewenst uitbreiden met een drukverhogingsinstallatie, een onthardingsinstallatie, een ultrafiltratie-unit, een electro-deïonisator (EDI) en UV-desinfectie. Het resultaat: goed gedestilleerd water en mineraalarm water dat naadloos aansluit op jouw specifieke wensen.

Plug & play: onze compacte demiwaterplant op 1 unit (skid)

Onze omgekeerde osmose installatie voor reverse osmosis water zijn af-fabriek al volledig getest. Dat doen we niet voor niets. Eenmaal geïnstalleerd op jouw locatie, kunnen ze vervolgens probleemloos worden opgestart. Dankzij onze gestandaardiseerde processen zijn de omgekeerde osmose systemen bovendien tot op de laatste liter gefinetuned en is hun werking zeer betrouwbaar te noemen.

 

Neem nou onze compacte demiwaterplant: compleet met een fijnfilter, een Delta-p waterontharder, een wateranalyse-automaat GENO-softwatch voor het controleren van de rest-hardheid, een actief koolfilter voor de verwijdering van chloor en een omgekeerde osmose installatie GENO-OSMO-X. Je merkt het al: we hebben aan alles gedacht.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Andere Grünbeck water-behandeling oplossingen

Naast omgekeerde osmose bieden we ook oplossingen voor water ontijzeren, waterontharding, ultrapuur water en thuis water ontharden. Elk waterbehandelingssysteem van onze hand is uniek en wordt uitgebreid getest voor ze de productielocatie verlaat. Dat houdt in dat ze helemaal is toegespitst op de toepassing in jouw organisatie en gegarandeerd werkt.

Wateronthardingsinstallatie voor het ontharden van grondwater voor de industrie

Onze waterbehandelingsinstallaties beginnen vaak met een industriële waterontharder. Met een water ontharder gaan leidingen, appendages en installaties een stuk langer mee. Kies voor een Grünbeck-installatie en je bent ook nog eens duurzaam en waterbesparend bezig dankzij haar lage energie- en zoutverbruik.

 

Waterontijzeringsinstallatie voor het ontijzeren van grondwater voor de industrie
Ontijzerd water is beter voor het proces, verlengt de levensduur en reduceert storingen en mankementen aan eigenlijk alles wat met dit water wordt gevoed. Onze ontijzeringsinstallaties filteren niet alleen het ijzer eruit, maar ook mangaan en andere ongewenste geuren en stoffen.

Waterbehandelingsinstallatie voor ultrapuur water (EDI)
Ultrapuur water ontstaat door water nog verder te zuiveren of polishen geschiedt door middel van EDI, dit wordt ook wel elektro de-ionisatie genoemd. Dit steriele water is uitermate geschikt voor hogedruk-stoomketels en voor de petrochemische- en farmaceutische industrie.

Waterontharden voor thuis
Naast waterbehandeling voor de industrie ontharden wij ook water voor de mensen thuis. De softliQ is de waterontharder die voor jou nadenkt en past zich automatisch aan naar jouw waterverbruik thuis. De innovatieve technologie, met verfijnde, onderhoudsvriendelijke materialen, is verpakt in een stijlvol strak design.

Nick Liebrand die een quote verteld over de service van Grünbeck

Feitje van Nick, eigenaar bij Grünbeck

Wij verlenen service voor onze eigen apparatuur, maar we onderhouden ook installaties van andere leveranciers

Installaties moeten het gewoon doen. Punt. Mede daarom zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.

Offerte aanvragen

Laat je gegevens hier achter zodat wij je zo snel mogelijk van informatie kunnen voorzien.

Brochure downloaden

Laat je gegevens hier achter om onze brochure te downloaden.

Waar ben je naar op zoek?

Gelukt!

Download de brochure voor de catalogus van onze systemen.