Ontijzeren
grondwater

Ontijzerd water is beter voor het proces, verlengt de levensduur en reduceert storingen en mankementen aan eigenlijk alles wat met dit water wordt gevoed. Onze ontijzeringsinstallatie filtreert niet alleen het ijzer eruit, maar ook mangaan en andere ongewenste geuren en stoffen.

Grondwater ontijzeren

Grondwater bevat van nature ijzer. Wanneer we grondwater ontijzeren is het beter geschikt voor je product en installaties. IJzer in het water kan een onaangename geur en/of smaak hebben, daarnaast vergroot het de kans op roestvorming binnen de installaties waar het water doorheen stroomt.

 

Water ontijzeren is dus een belangrijke vorm van waterbehandeling. De meest toegepaste technieken voor het ontijzeren van water zijn beluchten (oxideren) en/of het doseren van oxidatiemiddel. Beide methoden zorgen ervoor dat zowel het ijzer als het mangaan uit het water wordt verwijderd.

Ontijzeren van grondwater

Water ontijzeringsinstallaties

Waterontijzeringsinstallatie voor het ontijzeren van grondwater met monteur

filtraliQ

40 m3/uur

Waterontijzeringsinstallatie voor het ontijzeren van grondwater voor de industrie

fermaliQ:MA

2 – 10 m³/uur

Monteur onderhoudt ontijzeringsinstallatie bij klant
Video afspelen

Ontijzering grondwater met de fermaliQ

Bij Grünbeck hebben we een ontijzeringsinstallatie ontwikkeld die gebruik maakt van de beste technologieën voor het ontijzeren van grondwater: de fermaliQ. Deze ontijzeringsinstallatie combineert oxidatie met filtering, en haalt op die manier geuren weg die ontstaan door waterstofsulfide of ammonium.

Hoe werkt de fermaliQ?

Met behulp van beluchting drijven we het aanwezige koolstofdioxide uit het water, wat de pH-waarde verhoogt. Een juiste pH zorgt er namelijk voor dat het aanwezige ijzer en mangaan in vaste vorm geoxideerd worden. Vervolgens worden ze – samen met andere ongewenste deeltjes – uit het water gefilterd. Verder beschikt deze ontijzeringsinstallatie ook over automatische terugspoeling. Hiermee worden deeltjes uit het filter gespoeld, waarna het proces weer opnieuw kan beginnen. Deze manier van ontijzering is een waterbehandeling die garant staat voor een perfecte kwaliteit van het water: zonder ijzer, mangaan en andere ongewenste stoffen.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Andere Grünbeck water-behandeling oplossingen

Naast grondwater ontijzeren bieden we ook oplossingen voor omgekeerde osmose, waterontharding, ultrapuur water en thuis water ontharden. Elk waterbehandelingssysteem van onze hand is uniek en wordt uitgebreid getest voor ze de productielocatie verlaat. Dat houdt in dat ze helemaal is toegespitst op de toepassing in jouw organisatie en gegarandeerd werkt.

Wateronthardingsinstallatie voor het ontharden van grondwater voor de industrie
Onze waterbehandelingsinstallaties beginnen vaak met een industriële waterontharder. Met een water ontharder gaan leidingen, appendages en installaties een stuk langer mee. Kies voor een Grünbeck-installatie en je bent ook nog eens duurzaam en waterbesparend bezig dankzij haar lage energie- en zoutverbruik.

Omgekeerde osmose installatie voor gedemineraliseerd water voor de industrie
Gedemineraliseerd water is dankzij haar zuivere karakter ideaal voor de productie van stoom, ketelvoedingswater, proceswater en cv-water. Om water te demineraliseren gebruiken we omgekeerde osmose, ook wel reverse osmose of kortweg RO genoemd.

Waterbehandelingsinstallatie voor ultrapuur water (EDI)
Ultrapuur water ontstaat door water nog verder te zuiveren of polishen geschiedt door middel van EDI, dit wordt ook wel elektro de-ionisatie genoemd. Dit steriele water is uitermate geschikt voor hogedruk-stoomketels en voor de petrochemische- en farmaceutische industrie.

Waterontharden voor thuis
Naast waterbehandeling voor de industrie ontharden wij ook water voor de mensen thuis. De softliQ is de waterontharder die voor jou nadenkt en past zich automatisch aan naar jouw waterverbruik thuis. De innovatieve technologie, met verfijnde, onderhoudsvriendelijke materialen, is verpakt in een stijlvol strak design.

Nick Liebrand die een quote verteld over de service van Grünbeck

Feitje van Nick, eigenaar bij Grünbeck

Wij verlenen service voor onze eigen apparatuur, maar we onderhouden ook installaties van andere leveranciers

Installaties moeten het gewoon doen. Punt. Mede daarom zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.

Offerte aanvragen

Laat je gegevens hier achter zodat wij je zo snel mogelijk van informatie kunnen voorzien.

Brochure downloaden

Laat je gegevens hier achter om onze brochure te downloaden.

Waar ben je naar op zoek?

Gelukt!

Download de brochure voor de catalogus van onze systemen.