Voordelen van waterbehandeling

Waarom waterbehandeling?

Waterbehandeling is vitaal om corrosie en ophoping van kalk in leidingen, boilers en koeltorens tegen te gaan. Corrosie en ophoping leiden namelijk tot een verminderde waterstroom en lekkages. Hierdoor neemt het water- en energieverbruik toe, en treden er storingen op en kan zelfs het hele productieproces uitvallen. Daarom is een goede waterbehandelingsinstallatie essentieel.

Een goede waterbehandelingsinstallatie voorkomt deze problemen door ervoor te zorgen dat het water de juiste kwaliteit behoudt.

Field Service Engineer voor onderhoud aan het kijken naar een waterbehandelingsinstallatie

Waterbehandeling wordt in bijna alle industrieën gebruikt. Water wordt gebruikt voor koelwater, ketelwater (suppletie) en/of proceswater. De juiste waterkwaliteit is hierbij van belang om storingen en stilstand te voorkomen. Een slechte kwaliteit kan ook ernstige gevolgen hebben voor uw installatie, waardoor niet alleen uw onderhoudskosten, maar ook uw energiekosten sterk kunnen stijgen. Een goede waterbehandeling is dus essentieel en duurzaam!

Field Service Enigneer onderhoudt ontijzeringsinstallatie bij klant

Voordelen van waterbehandeling

Naast dat waterbehandeling corrosie en kalk vermindert heeft een goede waterbehandeling nog meer voordelen. Andere voordelen van waterbehandeling zijn:

  • Lager energie- en zoutverbruik
  • Minder onderhoud
  • Besparing op operationele kosten 
  • Langere levensduur van waterinstallaties
  • Minder waterverbruik en minder afvalwater

 

De juiste waterbehandeling kent dus vele voordelen. Het voorkomt niet alleen uitval maar bespaart ook veel onnodige extra kosten.

Waterbehandeling van Grünbeck

Grünbeck is al 70 jaar specialist in waterbehandeling, onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden.

Ontdek hier al onze oplossingen voor waterbehandeling.

 

Bent u geïnteresseerd in, of hebt u vragen over waterbehandeling?

Neem dan contact met info@gruenbeck.nl op of bel ons op +31 541 820 903!

 

Het kennisartikel over de voordelen van waterbehandeling is ook in het Engels te lezen

Waar ben je naar op zoek?