Waterbehandeling voor waterstof

Voor de productie van waterstof is ultrapuur water onmisbaar. Voor de bereiding van dit ultrapure water zijn verschillende hoogstaande waterbehandelingen nodig. Wij hebben al deze waterbehandelingstechnieken in ons assortiment.

Wat is waterstof en hoe maken wij waterstof?

Wat is waterstof en hoe maken wij waterstof?

Het maken van waterstof gebeurt met ultrapuur water. Dit water is volledig vrij van zouten en heeft een zeer lage geleidbaarheid. De basis is meestal bronwater dat op drie manieren wordt behandeld. Eerst ontdoet een ontharder het water van kalk. Vervolgens verwijdert een actief koolfilter het chloor in het water. En met behulp van omgekeerde osmose (RO) en een EDI (electro-deïonisatie) worden daarna de zouten verwijderd. Hieronder staan de verschillende stappen weergegeven.

Waterbehandelingsinstallatie met verschillende componenten voor het maken van waterstof
Water ontharder Delta-POntharding

Het ontharden van water is essentieel. Hard water kan namelijk problemen veroorzaken in leidingen, appendages en installaties.

Pompen

Met behulp van een drukverhogingsinstallatie, ook wel hydrofoorinstallatie wordt druk gehouden op de waterleidingen en installaties.

Element van waterbehandelingsinstallatieOntgasser

De ontgassers van Grünbeck zorgen voor een vermindering van koolstofdioxide in het grondwater.

Omgekeerde Osmose

 

Osmose water is ideaal voor de productie van stoom, ketelvoedingswater, proceswater en CV-water.

 

Elektro de-ionisatie

Ultrapuur water ontstaat door gedemineraliseerd water nog verder te zuiveren door middel van een moderne technologie waarbij gebruik wordt gemaakt van membraantechnologie.

 

Mixed bed filter

Om de geleidbaarheid van gedemineraliseerd water te verlagen, ook wel ‘polishing’ genoemd, is een extra nabehandeling van een mixed bed filter nodig. Een alternatief of extra stap voor EDI.

UV-desinfectie

Onze ultraviolet installaties zijn perfect voor het desinfecteren van water. De UV-installatie werkt nog beter in combinatie met bijvoorbeeld een ultrafiltratie.

Waterbehandelingsinstallatie met verschillende componenten voor het maken van waterstof
Monteur voor onderhoud aan waterbehandelingsinstallatie

Optimale inregeling van de water-behandeling van waterstof

Optimale inregeling van de waterbehandeling van waterstof

Voordat water gesplitst wordt in waterstof en zuurstof dienen alle ionen uit het water verwijderd te worden. Grünbeck heeft veel ervaring met de productie en montage van installaties die van water ion-vrij, ultrapuur water maken. Daardoor weten we precies welke toepassing de juiste is voor jouw organisatie, situatie en proces. Ook hebben wij ervaring met het (in deelstroom) polishen van water in de electrolysers. Dit is mogelijk tot temperaturen van 80°C. Vaak wordt de recyclestroom van waterstofproductie opgewekt via mixbedpatronen. Die verwijderen de verontreinigingen en houden het water ultrapuur. Wij koppelen die technieken mechanisch en elektrisch aan elkaar. Op die manier communiceren alle componenten met elkaar zodat het volledige proces van begin tot eind optimaal is ingeregeld. Dit voorkomt veel storingen op locatie, mede omdat we de combinaties altijd eerst testen voordat ze onze fabriek verlaten.

Onze waterbehandeling,
jouw oplossing

Elk waterbehandelingssysteem van onze hand is uniek en wordt uitgebreid getest voor ze de productielocatie verlaat. Dat houdt in dat ze helemaal is toegespitst op de toepassing in jouw organisatie en gegarandeerd werkt.

Zo helpen wij je om het beste uit je product, je proces of je dienstverlening te halen. Het enige dat bij aflevering nog moet gebeuren is de waterleiding aansluiten en de stekker in het stopcontact steken.

Wateronthardingsinstallatie voor het ontharden van grondwater voor de industrie

Onze waterbehandelingsinstallaties beginnen vaak met een industriële waterontharder. Met een water ontharder gaan leidingen, appendages en installaties een stuk langer mee. Kies voor een Grünbeck-installatie en je bent ook nog eens duurzaam en waterbesparend bezig dankzij haar lage energie- en zoutverbruik.

 

Waterontijzeringsinstallatie voor het ontijzeren van grondwater voor de industrie

Ontijzerd water is beter voor het proces, verlengt de levensduur en reduceert storingen en mankementen aan eigenlijk alles wat met dit water wordt gevoed. Onze ontijzeringsinstallaties filteren niet alleen het ijzer eruit, maar ook mangaan en andere ongewenste geuren en stoffen.


Omgekeerde osmose installatie voor gedemineraliseerd water voor de industrie

Gedemineraliseerd water is dankzij haar zuivere karakter ideaal voor de productie van stoom, ketelvoedingswater, proceswater en cv-water. Om water te demineraliseren gebruiken we omgekeerde osmose, ook wel reverse osmose of kortweg RO genoemd.


Waterbehandelingsinstallatie voor ultrapuur water (EDI)

Ultrapuur water ontstaat door water nog verder te zuiveren of polishen geschiedt door middel van EDI, dit wordt ook wel elektro de-ionisatie genoemd. Dit steriele water is uitermate geschikt voor hogedruk-stoomketels en voor de petrochemische- en farmaceutische industrie. 


Waterontharden voor thuis
Naast waterbehandeling voor de industrie ontharden wij ook water voor de mensen thuis. De softliQ is de waterontharder die voor jou nadenkt en past zich automatisch aan naar jouw waterverbruik thuis. De innovatieve technologie, met verfijnde, onderhoudsvriendelijke materialen, is verpakt in een stijlvol strak design.

Nick Liebrand die een quote verteld over de service van Grünbeck

Feitje van Nick, eigenaar bij Grünbeck

Wij verlenen service voor onze eigen apparatuur, maar we onderhouden ook installaties van andere leveranciers

Installaties moeten het gewoon doen. Punt. Mede daarom zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Andere Grünbeck water-behandeling toepassingen

Naast waterstofbehandeling bieden we ook toepassingen voor ketelwaterbehandeling, koelwaterbehandeling, proceswaterbehandeling en spoelwaterbehandeling. Elk waterbehandelingssysteem van onze hand is uniek en wordt uitgebreid getest voor ze de productielocatie verlaat. Dat houdt in dat ze helemaal is toegespitst op de toepassing in jouw organisatie en gegarandeerd werkt.

Waterbehandeling voor ketelwater van Grünbeck Waterbehandeling
Om de negatieve effecten van corrosie, kalkafzetting en vorming van biofilm tegen te gaan kan het nodig zijn om naast de mechanische voorbehandeling de eigenschappen van het water chemisch aan te passen.

Waterbehandeling voor ketelwater van Grünbeck Waterbehandeling
De levensduur van je stoomketel, leidingen en appendages in stand houden, energie besparen, het onderhoud verduurzamen en storingskosten minimaliseren? Het kan met onze ketelwaterbehandeling.

Waterbehandeling voor koelwater van Grünbeck Waterbehandeling
Je wilt zeker weten dat tijdens het productieproces je koelwatersysteem goed functioneert. Alleen zo creëer je immers een optimale productie. Grünbeck biedt oplossingen op maat voor gesloten koelsystemen én open koelsystemen.

Waterbehandeling voor proceswater van Grünbeck Waterbehandeling
Elk type proceswater stelt eigen eisen aan het water en daarmee ook aan de benodigde waterbehandeling. Van ontijzering, ontharding, ultrafiltratie en omgekeerde osmose (RO) tot aan electro-deïonisatie (EDI), UV-desinfectie en/of een aangepaste dosering.

Medewerker van Grünbeck bij een grote waterbehandelingsinstallatie
Ontharden, ontijzeren en demineraliseren zijn technieken waarmee we drinkwater en/of bronwater behandelen. Alle drie de technieken halen ongewenste stoffen uit het water en maken het water afzonderlijk van elkaar of gecombineerd geschikt als spoelwater.

Waterstof brochure downloaden

Laat je gegevens hier achter om onze brochure te downloaden.

Waar ben je naar op zoek?

Gelukt!

Download de brochure voor de catalogus van onze systemen.