Spoelwater-behandeling

Spoelwaterbehandeling

Ontharden, ontijzeren en demineraliseren zijn technieken waarmee we drinkwater en/of bronwater behandelen. Alle drie de technieken halen ongewenste stoffen uit het water en maken het water afzonderlijk van elkaar of gecombineerd geschikt als spoelwater.

Wat is spoelwater-behandeling?

Wat is spoelwaterbehandeling?

Spoelwater is water wat je nodig hebt om andere dingen te reinigen, zoals onderdelen van jouw installaties. Daarnaast wordt ultrapuur water gebruikt voor het reinigen van producten. In drinkwater en bronwater zitten stoffen die voor een proces onwenselijk kunnen zijn. Bij Grünbeck ontwikkelen en produceren we daarom installaties die het water volgens de laatste technieken effectief onthardt, ontijzert of demineraliseert (omgekeerde osmose). Daarna is het water perfect om te gebruiken als spoelwater.

Waterbehandelingsintallatie voor de industrie

Ontharden van spoelwater

Een belangrijke techniek voor het verbeteren van spoelwater is ontharden. Je moet het water eerst ontharden zodat het geen vlekken achterlaat op de te spoelen onderdelen. Het ontharden van water is essentieel in elke branche. Hard water is namelijk erg goed in het veroorzaken van problemen in leidingen, appendages en installaties. Wij hebben verschillende waterontharders in ons programma, waaronder installaties voor particulieren, utiliteiten, MKB’s en de industrie. Neem nou onze industriële installatie Delta-p. Dit is de meest zuinige waterontharder die op de markt verkrijgbaar is.

Ontijzeren van spoelwater

Water ontijzeren kan op verschillende manieren. De meest effectieve techniek voor het ontijzeren is het beluchten (oxideren) van water. Hiervoor hebben we de fermaliQ ontwikkeld, een ontijzeringsinstallatie die gebruik maakt van de beste en nieuwste technologieën als het gaat om het ontijzeren van grondwater.

Reverse Osmose toepassen op spoelwater

Een derde techniek is Reverse Osmose (RO) ook wel omgekeerde osmose genoemd. De Grünbeck-installaties produceren gedemineraliseerd water dat we ook wel “ontzoutwater” of “demiwater” noemen. Dit water is het meest zuivere water dat je kunt toepassen in je spoelproces en zorgt voor absoluut vlekkenvrije oppervlaktes na het spoelproces.

Onze waterbehandeling,
jouw oplossing

Elk waterbehandelingssysteem van onze hand is uniek en wordt uitgebreid getest voor ze de productielocatie verlaat. Dat houdt in dat ze helemaal is toegespitst op de toepassing in jouw organisatie en gegarandeerd werkt.

Zo helpen wij je om het beste uit je product, je proces of je dienstverlening te halen. Het enige dat bij aflevering nog moet gebeuren is de waterleiding aansluiten en de stekker in het stopcontact steken.

Wateronthardingsinstallatie voor het ontharden van grondwater voor de industrie

Onze waterbehandelingsinstallaties beginnen vaak met een industriële waterontharder. Met een water ontharder gaan leidingen, appendages en installaties een stuk langer mee. Kies voor een Grünbeck-installatie en je bent ook nog eens duurzaam en waterbesparend bezig dankzij haar lage energie- en zoutverbruik.

 

Waterontijzeringsinstallatie voor het ontijzeren van grondwater voor de industrie

Ontijzerd water is beter voor het proces, verlengt de levensduur en reduceert storingen en mankementen aan eigenlijk alles wat met dit water wordt gevoed. Onze ontijzeringsinstallaties filteren niet alleen het ijzer eruit, maar ook mangaan en andere ongewenste geuren en stoffen.

Omgekeerde osmose installatie voor gedemineraliseerd water voor de industrie
Gedemineraliseerd water is dankzij haar zuivere karakter ideaal voor de productie van stoom, ketelvoedingswater, proceswater en cv-water. Om water te demineraliseren gebruiken we omgekeerde osmose, ook wel reverse osmose of kortweg RO genoemd.

Waterbehandelingsinstallatie voor ultrapuur water (EDI)

Ultrapuur water ontstaat door water nog verder te zuiveren of polishen geschiedt door middel van EDI, dit wordt ook wel elektro de-ionisatie genoemd. Dit steriele water is uitermate geschikt voor hogedruk-stoomketels en voor de petrochemische- en farmaceutische industrie. 


Waterontharden voor thuis
Naast waterbehandeling voor de industrie ontharden wij ook water voor de mensen thuis. De softliQ is de waterontharder die voor jou nadenkt en past zich automatisch aan naar jouw waterverbruik thuis. De innovatieve technologie, met verfijnde, onderhoudsvriendelijke materialen, is verpakt in een stijlvol strak design.

Nick Liebrand die een quote verteld over de service van Grünbeck

Feitje van Nick, eigenaar bij Grünbeck

Wij verlenen service voor onze eigen apparatuur, maar we onderhouden ook installaties van andere leveranciers

Installaties moeten het gewoon doen. Punt. Mede daarom zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Andere Grünbeck water-behandeling toepassingen

Naast spoelwaterbehandeling bieden we ook toepassingen voor ketelwaterbehandeling, koelwaterbehandeling, proceswaterbehandeling en waterstofbehandeling. Elk waterbehandelingssysteem van onze hand is uniek en wordt uitgebreid getest voor ze de productielocatie verlaat. Dat houdt in dat ze helemaal is toegespitst op de toepassing in jouw organisatie en gegarandeerd werkt.

Waterbehandeling voor ketelwater van Grünbeck Waterbehandeling
Om de negatieve effecten van corrosie, kalkafzetting en vorming van biofilm tegen te gaan kan het nodig zijn om naast de mechanische voorbehandeling de eigenschappen van het water chemisch aan te passen.

Waterbehandeling voor ketelwater van Grünbeck Waterbehandeling
De levensduur van je stoomketel, leidingen en appendages in stand houden, energie besparen, het onderhoud verduurzamen en storingskosten minimaliseren? Het kan met onze ketelwaterbehandeling.

Waterbehandeling voor koelwater van Grünbeck Waterbehandeling
Je wilt zeker weten dat tijdens het productieproces je koelwatersysteem goed functioneert. Alleen zo creëer je immers een optimale productie. Grünbeck biedt oplossingen op maat voor gesloten koelsystemen én open koelsystemen.

Waterbehandeling voor proceswater van Grünbeck Waterbehandeling
Elk type proceswater stelt eigen eisen aan het water en daarmee ook aan de benodigde waterbehandeling. Van ontijzering, ontharding, ultrafiltratie en omgekeerde osmose (RO) tot aan electro-deïonisatie (EDI), UV-desinfectie en/of een aangepaste dosering.

Medewerker van Grünbeck bezig met montage van een waterbehandelingsinstallatie
Voor de productie van waterstof is ultrapuur water nodig. Voor de bereiding van dit ultrapure water zijn verschillende hoogstaande waterbehandelingstechnieken nodig. Wij hebben al deze technieken in ons assortiment.

Waar ben je naar op zoek?