Ketelwater-behandeling

Ketelwaterbehandeling

De levensduur van je stoomketel, leidingen en appendages in stand houden, energie besparen, het onderhoud verduurzamen en storingskosten minimaliseren? Het kan met onze ketelwaterbehandeling.

Wat is ketelwaterbehandeling?

In (drink)water zitten stoffen die problemen kunnen veroorzaken in de ketel. De twee meest bekende problemen zijn kalkafzetting en corrosie. Beide kunnen voor uitval zorgen en verkorten, de levensduur van je warmtewisselaar, leidingen en appendages. Wil je afzetting, corrosie en andere problemen voorkomen? Dan is het ontharden, ontgassen, conditioneren en/of ontzouten van het ketelwater van essentieel belang.

Ketelwaterbehandeling

Wat levert ketelwater
behandeling op?

De ketelwaterbehandeling van Grünbeck Waterbehandeling levert meer op dan een optimale levensduur van je ketel of stoomketel. Je bespaart ook op energie en onderhoud. Dat komt omdat onze waterbehandeling niet alleen het water onthardt – een minimale vereiste – maar dat we het water ook ontgassen en ontzouten. Ook verwijderen we ketelsteen uit de stoomketel. Door te ontzouten voorkomen we een snelle concentratie van zouten in de ketel. De concentratie van zouten betekent dat er veel gespuid moet worden. Met het spuien gaat veel energie verloren. Minder zoutconcentratie betekent minder spuien en dus een besparing op je energiekosten. Om het water te conditioneren biedt Grünbeck een compleet programma aan voor de chemische waterbehandeling. Dit bestaat uit zuurstof binders, corrosie- en kalk inhibitors.

Hoe werkt ketelwaterbehandeling?

Naast het regelmatig controleren en reinigen van de deelstroomfilter, is het ook belangrijk om af en toe de kwaliteit van het ketelwater te controleren. Dit geeft u een idee van de waterkwaliteit op uw faciliteit. Ketelwaterbehandelingsproducten kunnen worden gebruikt om snel gevonden afwijkingen te verhelpen. Op deze manier kunnen lekkages worden voorkomen wanneer de ketel wordt uitgeschakeld vanwege niet onderhouden ketelwater. Een goede waterbehandeling zorgt er ook voor dat aan de garantie- en verzekeringsvereisten wordt voldaan. 

Stoomketel waterbehandeling

Grünbeck beschikt over een breed assortiment van ketelwaterbehandelingsproducten. Onze stoomketel waterbehandeling en chemische waterbehandelprogramma’s worden op maat samengesteld voor jouw installatie en toepassing. De experts van Grünbeck ondersteunen de installatie en het inregelen van de dosering van begin tot eind. Door middel van regelmatige controle op locatie bieden we extra ondersteuning en zekerheid.

Onze waterbehandeling,
jouw oplossing

Elk waterbehandelingssysteem van onze hand is uniek en wordt uitgebreid getest voor ze de productielocatie verlaat. Dat houdt in dat ze helemaal is toegespitst op de toepassing in jouw organisatie en gegarandeerd werkt.

Zo helpen wij je om het beste uit je product, je proces of je dienstverlening te halen. Het enige dat bij aflevering nog moet gebeuren is de waterleiding aansluiten en de stekker in het stopcontact steken.

 

Wateronthardingsinstallatie voor het ontharden van grondwater voor de industrie
Onze waterbehandelingsinstallaties beginnen vaak met een industriële waterontharder. Met een water ontharder gaan leidingen, appendages en installaties een stuk langer mee. Kies voor een Grünbeck-installatie en je bent ook nog eens duurzaam en waterbesparend bezig dankzij haar lage energie- en zoutverbruik.

Waterontijzeringsinstallatie voor het ontijzeren van grondwater voor de industrie
Ontijzerd water is beter voor het proces, verlengt de levensduur en reduceert storingen en mankementen aan eigenlijk alles wat met dit water wordt gevoed. Onze ontijzeringsinstallaties filteren niet alleen het ijzer eruit, maar ook mangaan en andere ongewenste geuren en stoffen.

Omgekeerde osmose installatie voor gedemineraliseerd water voor de industrie
Gedemineraliseerd water is dankzij haar zuivere karakter ideaal voor de productie van stoom, ketelvoedingswater, proceswater en cv-water. Om water te demineraliseren gebruiken we omgekeerde osmose, ook wel reverse osmose of kortweg RO genoemd.

Waterbehandelingsinstallatie voor ultrapuur water (EDI)
Ultrapuur water ontstaat door water nog verder te zuiveren of polishen geschiedt door middel van EDI, dit wordt ook wel elektro de-ionisatie genoemd. Dit steriele water is uitermate geschikt voor hogedruk-stoomketels en voor de petrochemische- en farmaceutische industrie.

Waterontharden voor thuis
Naast waterbehandeling voor de industrie ontharden wij ook water voor de mensen thuis. De softliQ is de waterontharder die voor jou nadenkt en past zich automatisch aan naar jouw waterverbruik thuis. De innovatieve technologie, met verfijnde, onderhoudsvriendelijke materialen, is verpakt in een stijlvol strak design.

Nick Liebrand die een quote verteld over de service van Grünbeck

Feitje van Nick, eigenaar bij Grünbeck

Wij verlenen service voor onze eigen apparatuur, maar we onderhouden ook installaties van andere leveranciers

Installaties moeten het gewoon doen. Punt. Mede daarom zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Andere Grünbeck water-behandeling toepassingen

Naast ketelwaterbehandeling bieden we ook toepassingen voor koelwaterbehandeling, proceswaterbehandeling, spoelwaterbehandeling en waterstofbehandeling. Elk waterbehandelingssysteem van onze hand is uniek en wordt uitgebreid getest voor ze de productielocatie verlaat. Dat houdt in dat ze helemaal is toegespitst op de toepassing in jouw organisatie en gegarandeerd werkt.

Waterbehandeling voor ketelwater van Grünbeck Waterbehandeling
Om de negatieve effecten van corrosie, kalkafzetting en vorming van biofilm tegen te gaan kan het nodig zijn om naast de mechanische voorbehandeling de eigenschappen van het water chemisch aan te passen.

Waterbehandeling voor koelwater van Grünbeck Waterbehandeling
Je wilt zeker weten dat tijdens het productieproces je koelwatersysteem goed functioneert. Alleen zo creëer je immers een optimale productie. Grünbeck biedt oplossingen op maat voor doorstroomkoelsystemen, gesloten koelsystemen én open koelsystemen.

Waterbehandeling voor proceswater van Grünbeck Waterbehandeling
Elk type proceswater stelt eigen eisen aan het water en daarmee ook aan de benodigde waterbehandeling. Van ontijzering, ontharding, ultrafiltratie en omgekeerde osmose (RO) tot aan electro-deïonisatie (EDI), UV-desinfectie en/of een aangepaste dosering.

Medewerker van Grünbeck bij een grote waterbehandelingsinstallatie
Ontharden, ontijzeren en demineraliseren zijn technieken waarmee we drinkwater en/of bronwater behandelen. Alle drie de technieken halen ongewenste stoffen uit het water en maken het water afzonderlijk van elkaar of gecombineerd geschikt als spoelwater.

Medewerker van Grünbeck bezig met montage van een waterbehandelingsinstallatie
Voor de productie van waterstof is ultrapuur water nodig. Voor de bereiding van dit ultrapure water zijn verschillende hoogstaande waterbehandelingstechnieken nodig. Wij hebben al deze technieken in ons assortiment.

Waar ben je naar op zoek?