Waterschap Zuiderzeeland

“Wij zijn Waterschap Zuiderzeeland. Ons werkgebied bevindt zich op de bodem van de vroegere Zuiderzee. Op de bodem van ons lage land. Van de Lemstervaart tot Almere en van Urk tot aan de Drontermeerdijk. Hier vind je onze zuiveringen, gemalen en dijken. Daarmee werken we aan schoon en voldoende water. En zorgen we dat mensen in veiligheid kunnen leven, in de steden en op het platteland. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet.”

Logo Waterschap Zuiderzeeland

Voor deze opdracht was het van belang een filtratie installatie te leveren en te installeren ten behoeve van de eindfiltratie van afvalwater.

Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor extra durk
Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor extra durk
Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor extra durk
Video afspelen

Scope van de opdracht

Grünbeck heeft de opdracht gekregen om een filtratieinstallatie te leveren en te installeren ten behoeve van eindfiltratie afvalwater. Deze installatie dient de laatste stoffen uit het water te halen, voordat het kan hergebruikt/geloosd kan worden. Voor plaatsing automatisch spoelend filter heeft er een drietal Bollkirch filters gestaan, deze hadden niet het gewenste effect en is Grünbeck gevraagd voor een oplossing. Om deze vraag op te lossen heeft Grünbeck gekozen voor een automatisch spoelend diskfilter installatie. Hierdoor heeft Waterschap Zuiderzeeland geen omkijken naar het wisselen op handmatig spoelen van de filters. Het filter spoelt met een water-luchtmenging, waardoor de filterschijven veel schoner worden en daardoor het filter beter zijn werk kan doen.

Leveringsomvang

  • 1x diskfiltratieinstallatie, 32m3/h.

Grünbeck's services

Levering, plaatsen nieuwe systeem, installatie en elektrische installatie, inbedrijfstelling.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Waar ben je naar op zoek?