VieCuri Medisch Centrum

VieCuri Medisch Centrum is een algemeen ziekenhuis met STZ-status. Verdeeld over 2 locaties (Venlo en Venray) en een aantal diagnostische vestigingen in de regio, biedt men hoogwaardige zorg op alle gebieden. Met 480 bedden, IC, CCU/EHH, OK-complex behoort het VieCuri bij de (middel)grote ziekenhuizen in Nederland.

VieCuri Medisch Centrum Logo

Met 480 bedden, IC, CCU/EHH, SEH en OK-complex behoort het VieCuri bij de (middel) grote ziekenhuizen in Nederland. Door zijn centrale ligging vervult het Viecuri een belangrijke rol als spoedpost. 

Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor ontharding

De Centrale Sterilisatie Afdeling en het Klinisch Chemischen Hematologisch Laboratorium zijn een essentieel onderdeel van de totale bedrijfsvoering van het gehele ziekenhuis. Het is daarom van cruciaal belang dat de afdelingen altijd kunnen beschikken over demiwater van voldoende kwaliteit en kwantiteit. Hierdoor was het van belang dat de leverancier installaties kon leveren met een hoge mate van bedrijfszekerheid. Tevens diende de gehele installatie uitgevoerd te worden in redundantie.

Ultrapuur water installatie door middel van EDI en omgekeerde osmose met drukverhogers
Leidingwerk met fijnfilters voor een waterbehandelingsinstallatie van Grünbeck
Geïnstalleerde waterbehandelingsinstallatie voor gedemineraliseerd water

Scope van de opdracht

Ter vervanging van de bestaande centrale demi-waterbehandelingsinstallatie was de wens van het VieCuri Medisch Centrum om een geheel nieuwe demi-waterbehandelingsinstallatie in te kopen. De opdracht wasvan ontwerp, productie, levering tot en met implementatie en goedgekeurde ingebruikname. Deze nieuwe centraal opgestelde installatie moest worden aangesloten op het aanwezige drinkwater leidingnet. Daarnaast diende het proces water te worden aangesloten op een nieuwe verdeelbalk vanwaar de afdelingen voorzienworden van demiwater: De afdelingen dienen 24 uur per dag, 7 dagen per week, zónder onderbrekingen, voorzien te worden in hun behoefte naar demiwater van de juiste kwaliteit en kwantiteit.

Leveringsomvang

Grünbeck's services

Proces engineering, werktuigbouwkundigeen elektrische engineering, fabricage, plaatsen nieuwe systeem, installatie en elektrische installatie, inbedrijfstelling, procesintegratie.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Waar ben je naar op zoek?