UMC Utrecht

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht, afgekort UMC Utrecht, is het academisch ziekenhuis dat verbonden is aan de Universiteit Utrecht. Het is in 1999 ontstaan uit de samenvoeging van de onderdelen Academisch Ziekenhuis Utrecht (AZU), het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), het Ooglijdersgasthuis (OLGH), de Bijzondere Tandheelkunde van de faculteit Tandheelkunde, en de Medische faculteit van de Universiteit Utrecht (MFU). Grünbeck Waterbehandeling heeft voor het UMC in Utrecht al twee mooie opdrachten mogen invullen!

UMC Utrecht Logo (1)

Het UMC Utrecht heeft ruim 1000 bedden en meer dan 12000 medewerkers. De onderdelen bevinden zich in verschillende gebouwen op universiteitscentrum De Uithof. Met het Centraal Militair Hospitaal (CMH) dat zich in hetzelfde pand bevindt als het AZU wordt veel samengewerkt. Verder huist bloedbank Sanquin in het complex. Het ziekenhuis is een van de elf traumacentra in Nederland en beschikt over een Mobiel Medisch Team.

Field Service Enigneer onderhoudt omgekeerde osmose installatie bij klant
Field Service Enigneer onderhoudt omgekeerde osmose installatie bij klant
Omgekeerde osmose installatie bij klant

Scope van de eerste opdracht

Grünbeck heeft de opdracht gekregen om een bestaande oude RO-water installatie te verbouwen naar een nieuwere redundant RO-installatie. De RO-installaties leveren ook nog eens 3 m3/h in plaats van de oude die 1 m3/h aankon. Tijdens de ombouw heeft Grünbeck gebruik gemaakt van hun eigen huur RO-installatie. Hierdoor kon het ziekenhuis gewoon gebruik blijven maken van demi water.

Leveringsomvang opdracht 1

Grünbeck's services

Levering, plaatsen nieuwe systeem, mechanische en elektrische installatie, inbedrijfstelling.

Field Service Enigneer onderhoudt omgekeerde osmose installatie bij klant

Scope van de tweede opdracht

Grünbeck heeft de opdracht gekregen om een Onthard water installatie te leveren, waarvan de kleppen als kleppenfront zijn samengebouwd. Door de kleppen los te plaatsen (side-mounted) en groter dan als een klep bovenop de fles (top-mounted), kan er meer flow door de ontharder.

Tijdens de ombouw heeft Grünbeck gebruik gemaakt van hun eigen huur ontharder installatie. Hierdoor kon het ziekenhuis gewoon gebruik blijven maken van onthard water.

Leveringsomvang opdracht 2

  • 1 stuks GENO-mat GVA 12/15-2 ontharder-installatie, 45 m3/h;
  • Tegenstroompomp met besturing;
  • Vooralarm zouttank.

Grünbeck's services

Levering, plaatsen nieuwe systeem, mechanische en elektrische installatie, inbedrijfstelling.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Waar ben je naar op zoek?