Nuon Lelystad

De biomassacentrale van Nuon in Lelystad is in gebruik genomen in 2000 en heeft een maximaal elektrisch vermogen van 1.5 megawatt en een maximaal thermisch vermogen van 6.5 megawatt. De centrale voorziet 5.000 huishoudens en gebouwen van elektriciteit en warmte.

Logo Nuon

Ter vervanging van de bestaande centrale ultra puur waterbehandelinginstallatie was de wens van NUON Lelystad om een geheel nieuwe ultra puur waterbehandelinginstallatie in te kopen.

Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor ultrapuur water
Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor ultrapuur water
Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor ultrapuur water

Scope van de opdracht

De opdracht was van ontwerp, productie, levering tot en met implementatie en goedgekeurde ingebruikname. Deze nieuwe centraal opgestelde installatie moest worden aangesloten op het aanwezige drinkwater leidingnet. In eerste instantie was de vraag van NUON om een 1 m3/h installatie te leveren, maar uiteindelijk hebben ze gekozen voor een 2 m3/h installatie geworden. Daar de eis van het ultra puur water op ≤0,0055 μS/cm lag, is er gekozen voor een omgekeerde osmose met na-geschakelde EDI installatie en desaliQ BA20 patronen als polishing. Omdat de installatie dermate belangrijk is en de centrale geen uitval kan permitteren, is een 2e omgekeerde osmose installatie als redundant bijgeplaatst. Tevens zijn er altijd demi patronen on-site, welke bij uitval van de EDI het ultra puur water kunnen leveren.

Leveringsomvang

Grünbeck's services

Proces engineering, werktuigbouwkundigeen elektrische engineering, fabricage, plaatsen nieuwe systeem, installatie en elektrische installatie, inbedrijfstelling, procesintegratie.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Waar ben je naar op zoek?