Koninklijke de Kuyper

De Kuyper is in 1695 opgericht bij het huwelijk van Petrus de Kuyper, zoon van de stamvader van het deels adellijke geslacht. De Kuijper, en Anna Custers. De huidige eigenaren zijn rechtstreekse afstammelingen van dit echtpaar. In 1729 verhuisde de onderneming naar Rotterdam. Er werd daarnaast een branderij gekocht in Schiedam, het toenmalige centrum van de jenever fabricage. De Kuyper was geheel opexport gericht. Slechts kleine hoeveelheden werden via ‘den looper’ verkocht. In 1827 was de firma Matthew Clark & Sons in Londen een zeer belangrijke afnemer. Clark kocht niet alleen voor Engeland, maar eveneens voor de Engelse koloniën. Ook de Canadezen namen grote hoeveelheden jenever af. In 1910 bouwde de firma De Kuyper op het in 1893 aangekochte terrein in Schiedam een nieuwe distilleerderij, die een jaar later kon worden betrokken.

Frame 16

In de jaren dertig maakte De Kuyper bijna twintig soorten likeuren, waaronder apricot brandy, cherry brandy, triple sec en crème de menthe.

Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor ontharding
Leidingwerk van een onthardingsinstallatie voor het ontharden van grondwater van Grünbeck Waterbehandeling bij een klant
Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor ontharding

Scope van de eerste opdracht

Grünbeck heeft de opdracht gekregen om de bestaande ontharder installatie te vervangen. De bestaande ontharder installatie was en oud en werkte niet meer naar behoren. Daar de vraag van de Kuyper op te lossen was met een tweetal 12 m3/h ontharder installatie kan de Kuyper ook bij problemen altijd voorzien worden van 12 m3/h onthard water. Ook de zoutbesparing en de spoelwaterbesparing sprak de Kuyper aan. De gehele installatie van sloop van de oude tot oplevering heeft 3 dagen geduurd. Dit naar volle tevredenheid van de klant.

Leveringsomvang opdracht 1

  • 2 stuks Delta-P-i 2”ontharder installatie, elk 12m3/h;
  • Bestaand leidingwerk aanpassen aan nieuwe situatie

Grünbeck's services

Levering, plaatsen nieuwe systeem, mechanische en elektrische installatie, inbedrijfstelling.

Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor ontharding

Scope van de tweede opdracht

De Bestaande ontharder installatie was en oud en werkte niet meer naar behoren. Tevens was de oude installatie te klein geworden, omdat de vraag naar onthard water in de jaren was toegenomen. Door de vraag van de Kuyper op te lossen, heeft Grünbeck gekozen voor een 12 m3/h ontharder installatie. Doordat de voordruk niet constant is, heeft Grünbeck een toeren geregelde drukverhoging voor de installatie geplaatst, waardoor de druk over de installatie altijd constant blijft nu. Ook de zoutbesparing en de spoelwaterbesparing sprak de Kuyper aan. De gehele installatie van sloop van de oude tot oplevering heeft 3 dagen geduurd. Dit naar volle tevredenheid van de klant.

Leveringsomvang opdracht 2

  • 1 stuks Delta-P-i 2”ontharder installatie, 12m3/h;
  • 1 stuks GENO-FU 10/40-1N, 5,0-14,0 m3/h@ 5,6-2,9 bar;
  • 2 stuks FSB 2”filters als voorfilter en na-filter, 80 en 50 mu;
  • Bestaand leidingwerk aanpassen aan nieuwe situatie.

Grünbeck's services

Levering, plaatsen nieuwe systeem, mechanische en elektrische installatie, inbedrijfstelling.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Waar ben je naar op zoek?