Jacobs Douwe Egberts

Douwe Egberts (of DE) is een Nederlandse onderneming die koffie, thee en andere levensmiddelen verwerkt en verhandelt. Het bedrijf werd opgericht in1753. In 1978 is het bedrijf na een aantal stappen uiteindelijk volledig in handen gekomen van het Amerikaanse bedrijfSara Lee. Medio 2012 werd het bedrijf verzelfstandigd onder de naam D.E. Master Blenders 1753 NV. Eind 2019 fuseerde het met Peet’s Coffee en de twee gaan verder onder de nieuwe naam JDE Peet’s.

In december 2019 maakte JAB bekend zijn twee koffiebedrijven Peet’s Coffee en Jacobs Douwe Egberts samen te voegen.De twee gaan samen onder de nieuwe naam JDE Peet’s. Eind mei 2020 kreeg dit bedrijf een beursnotering op de Amsterdamse effectenbeurs van Euronext. 

Douwe Egberts Logo

Jacobs Douwe Egberts is een internationale speler op het gebied van koffie en thee. In Nederland werken ruim 2.100 collega’s samen om bij te dragen aan het succes van onze toonaangevende merken zoals Douwe Egberts, Senseo, L’OR, Pickwick en Piazza D’Oro.

Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor ontharding
Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor ontharding
Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor ontharding

Scope van de opdracht

Ter vervanging van de bestaande onthardingswaterinstallatie was de wens van JDE om een geheel nieuwe water onthardingsinstallatie in te kopen. De opdracht wasvan ontwerp, productie, levering tot en met implementatie en goedgekeurde ingebruikname. Deze nieuwe centraal opgestelde installatie moest uiteindelijk 60 m3/h onthard water gaan leveren. Ook was de uitdrukkelijke wens van JDE, om minder zout te gaan gebruiken per jaar (van 140 naar ±70 big bags per jaar). In 1e instantie heeft JDE 4 delta-p ontharders aangeschaft en later uitgebreid met een 5e installatie. Daar de afname tussen 2 en 60 m3/h kan liggen is gekozen voor een cascade regeling op de ontharders. Deze zorgt ervoor dat indien de vraag omhoog gaat, er telkens 1 installatie word bij geschakeld.

Leveringsomvang

Grünbeck's services

Fabricage, plaatsen nieuwe systeem, installatie en elektrische installatie, inbedrijfstelling, procesintegratie.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Waar ben je naar op zoek?