Burgers' Zoo

Koninklijke Burgers Zoo is een dierentuin in Arnhem, de hoofdstad van Gelderland. De dierentuin heette oorspronkelijk Burgers’ Dierenpark en wordt ook wel kortweg Burgers genoemd. Burgers staat bekend om zijn “ecodisplays”: nabootsingen van de ecosystemen waarin de dieren en planten in de natuur leven.

 

Op 30 maart 1913 opent Faisanterie Buitenlust, de voorloper van het huidige moderne dierenpark Burgers’ Zoo, voor het eerst zijn deuren voor het publiek. Sinds de oprichting door Johan Burgers, de eerste eigenaar en naamgever van het Arnhemse dierenpark, is het park altijd een echt familiebedrijf gebleven.

Burgers' Zoo Logo

Al vanaf de beginjaren baarde het dierenpark opzien door zijn gedurfde vernieuwingen, natuurlijk vormgegeven dierverblijven en de creatie van beleving bij de bezoekers. Burgers’ Zoo kent een kleurrijke geschiedenis die het dierenpark heeft gevormd, zoals u het vandaag de dag in de bosrijke omgeving ten noorden van Arnhem aantreft.

Wateronthardingsinstallatie met een omgekeerde osmose installatie voor ultrapuur water voor een aquarium
Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor ontharding
Geïnstalleerde waterbehandelingsinstallatie voor gedemineraliseerd water

Scope van de opdracht

Voor vervanging van de bestaande installatie was Burgers Zoo op zoek naar een partij die kon voldoen aan hun eisen en wensen. De wens was om een installatie te hebben die uiteindelijk ≤2,5 μS/cm kon leveren. Hiervoor is uiteindelijk gekozen om een OSMO-X omgekeerde osmose installatie met een 2e trap OSMO-X permeaat omgekeerde osmose installatie erachter. Als voorbehandeling is gekozen voor een delta-p ontharder in plaats van een anti-scalant systeem. Hierdoor is er meer zekerheid op de kwaliteit van het voedende water naar de O.O. Daar de 2e trap O.O. vanuit de 1e wordt bediend en geregeld, ontstond er een compact en compleet systeem. Ook doordat er frequentie geregelde pompen zitten op de OSMO-X, daalt het energie verbruik hierdoor enorm.

Leveringsomvang

Grünbeck's services

Proces engineering, fabricage, plaatsen nieuwe systeem, installatie en elektrische installatie, inbedrijfstelling, procesintegratie.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Waar ben je naar op zoek?