Bleko Chemie

Als het gaat om vloeibare chemicaliën, doet elke druppel ertoe. De juiste mix kan het verschil maken tussen een goed product en een topproduct. Bleko Chemie ontwikkelt, produceert en levert chemische vloeistoffen sinds 1934. Met een klein team zorgen we voor grote prestaties; onze kracht ligt in onze kwalitatieve en innovatieve producten en een flexibele en betrouwbare service. We bieden een groot assortiment aan chemische producten, zowel onder onze eigen merken als voor private label.

Voor de aanmaak van verschillende soorten chemische producten had Bleko Chemie uit Enschede de juiste waterkwaliteit nodig. Hiervoor hebben ze gekozen voor de ontharders, omgekeerde osmose installaties en drukverhogingsinstallaties van Grünbeck.

Geïnstalleerde waterbehandelingsinstallatie voor gedemineraliseerd water
Geïnstalleerde waterbehandelingsinstallatie voor gedemineraliseerd water
Waterbehandelingsinstallatie voor het zuiveren van water voor de productie van chemische producten

Scope van de opdracht

Voor aanmaak van diverse chemische producten had Bleko een waterkwaliteit nodig van ≤10 μS/cm en deels van ≤5 μS/cm en heeft daarom gekozen voor een 2-traps omgekeerde osmose installatie. Hierdoor kunnen ze het wat mindere van kwaliteit water achter de 1e O.O. wegnemen en de betere kwaliteit achter de 2e O.O. De GENO-OSMO-X installaties met daarachter geschakelde OSMO-X permeaat van Grünbeck heeft als voordeel dat de permeaat O.O. door de besturing van de 1e O.O. word bestuurt. Ook heeft Bleko gekozen voor een ontharder installatie voor de O.O. in plaats van een anti-scalant dosering. Hierdoor weten ze zeker dat het toevoerwater op de O.O. altijd van de juiste kwaliteit is.

Leveringsomvang

Grünbeck's services

Proces engineering, fabricage, plaatsen nieuwe systeem, installatie en elektrische installatie, inbedrijfstelling, procesintegratie.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Waar ben je naar op zoek?