Alfa bierbrouwerij

Joseph Meens stichtte in 1870 in buurtschap Thull vlak bij Schinnende Meens Bierbrouwerij. De brouwerij werd gecombineerd met een boerderij. Het brouwen van bier en het verkopen van bostel leverde samen met het boeren een beter inkomen. Hoewel het oprichtingsjaar doet vermoeden dat er van het begin af aan ‘Beiersch’ bier, bier van ondergisting werd gebrouwen, maakte men eerst enkele hoog gistsoorten en schakelde de brouwerij rond de eeuwwisseling over op het Beiersch bier. Tot 1960 werd Alfa bier alleen in de omgeving gedronken. Later groeide de welvaart en was Alfa bier in heel Nederland verkrijgbaar.

Alfa bierbrouwerij logo

Meens Brouwerij – Alfa is de productnaam, maar de brouwerij wordt vaak ook zo genoemd, is een onafhankelijk familiebedrijf. De vierde generatie Meens geeft nu leiding aan het inmiddels grotendeels gemoderniseerde, maar ambachtelijke bedrijf. 

Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor ontharding
Drukverhogingsinstallatie van Grünbeck Waterbehandeling
Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor ontharding

Scope van de opdracht

Alfa bier wilde het proceswater voor onder andere de spoelmachine/ filterkamer / pasteur / koeler brouwhuis/ CIP en stoomketel vanuit de bron laten behandelen, voordat deze het proces ingaat.Door onder andere gebruik te maken van O.O water op de stoomketel bespaar je enorm op spui / chemieen voedingswater. Grünbeck heeft het gevraagde opgelost, door gebruik te maken van ontharder installaties met daarachter een omgekeerde osmose installatie. Op verschillende plekken is gebruik gemaakt van bijmenging hard water, om zo het gewenste water te kunnen leveren.

Leveringsomvang

Grünbeck's services

Proces engineering, werktuigbouwkundigen elektrische engineering, fabricage, plaatsen nieuwe systeem, installatie en elektrische installatie, inbedrijfstelling, procesintegratie.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Waar ben je naar op zoek?