Ultrapuur water

Ultrapuur water ontstaat door water nog verder te zuiveren of polishen, dit geschiedt door middel van EDI, en dit wordt ook wel elektro de-ionisatie genoemd. De geleidbaarheid wordt dan teruggebracht van 10-20 naar < 0,2 µS/cm. Dit ultrapure water is uitermate geschikt voor hogedruk-stoomketels, voor de petrochemische & farmaceutische industrie en voor de productie van waterstof.

Water met een zeer lage geleidbaarheid

Ultrapuur water is volledig ontzout water en heeft daardoor een zeer lage geleidbaarheid. Dankzij die lage geleidbaarheid is er in ultrapuur water geen enkele ion (vervuiling) meer aanwezig. Het uit het water filteren van zouten kan met behulp van verschillende technieken. Bij Grünbeck gebruiken we hiervoor onze unieke en hoogwaardige omgekeerde osmose-installaties gevolgd door een mixed-bed of elektro de-ionisatie (EDI).

Drukverhogingsinstallatie van Grünbeck Waterbehandeling

Ultrapuur waterinstallaties

EDI waterbehandelingsinstallatie voor ultrapuur water

GENO-EDI-X

100 – 2700L

Kleine ton voor waterbehandeling van ultrapuur water van Grünbeck Waterbehandeling

Mengbedpatroon desaliQ:BA

600 – 2000L

Waterbehandelingsinstallatie met monteur voor revisie en onderhoud

EDI: elektro de-ionisatie van water

Een mixed-bed is een klassieke technologie waarbij hars de ionen (zouten) in het water aan zich bindt. EDI is een modernere variant daarop en maakt gebruik van membraantechnologie in combinatie met hars. EDI heeft als grote voordeel dat het een continu proces is en dat regeneraties − zoals bij harsen het geval is − niet meer nodig zijn. Deze techniek wordt met succes toegepast in vele ziekenhuizen, laboratoria en bij producenten van ultrapuur water en waterstof

Ultrapuur water? Pure water-behandeling

Ultrapuur water? Pure waterbehandeling

Bij Grünbeck houden we van pionieren. Daarom bevatten onze waterbehandelingsinstallaties altijd hoogwaardige technologieën die het gevolg zijn van innovaties die we zelf ontwikkelen, testen en nog eens testen. Alles om ervoor te zorgen dat een waterbehandeling door Grünbeck zo efficiënt en storingsvrij mogelijk verloopt en daarnaast ook nog eens zo energiezuinig, waterbesparend en met zo min mogelijk chemicaliën als maar kan.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Andere Grünbeck water-behandeling oplossingen

Naast ultrapuur water bieden we ook oplossingen voor demi water, water ontijzering, en water ontharding. Elk waterbehandelingssysteem van onze hand is uniek en wordt uitgebreid getest voor ze de productielocatie verlaat. Dat houdt in dat ze helemaal is toegespitst op de toepassing in jouw organisatie en gegarandeerd werkt.

Wateronthardingsinstallatie voor het ontharden van grondwater voor de industrie
Onze waterbehandelingsinstallaties beginnen vaak met een industriële waterontharder. Met een water ontharder gaan leidingen, appendages en installaties een stuk langer mee. Kies voor een Grünbeck-installatie en je bent ook nog eens duurzaam en waterbesparend bezig dankzij haar lage energie- en zoutverbruik.

Waterontijzeringsinstallatie voor het ontijzeren van grondwater voor de industrie
Ontijzerd water is beter voor het proces, verlengt de levensduur en reduceert storingen en mankementen aan eigenlijk alles wat met dit water wordt gevoed. Onze ontijzeringsinstallaties filteren niet alleen het ijzer eruit, maar ook mangaan en andere ongewenste geuren en stoffen.

Omgekeerde osmose installatie voor gedemineraliseerd water voor de industrie

Gedemineraliseerd water is dankzij haar zuivere karakter ideaal voor de productie van stoom, ketelvoedingswater, proceswater en cv-water. Om water te demineraliseren gebruiken we omgekeerde osmose, ook wel reverse osmose of kortweg RO genoemd.

 

Waterontharden voor thuis
Naast waterbehandeling voor de industrie ontharden wij ook water voor de mensen thuis. De softliQ is de waterontharder die voor jou nadenkt en past zich automatisch aan naar jouw waterverbruik thuis. De innovatieve technologie, met verfijnde, onderhoudsvriendelijke materialen, is verpakt in een stijlvol strak design.

Nick Liebrand die een quote verteld over de service van Grünbeck

Feitje van Nick, eigenaar bij Grünbeck

Wij verlenen service voor onze eigen apparatuur, maar we onderhouden ook installaties van andere leveranciers

Installaties moeten het gewoon doen. Punt. Mede daarom zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.

Offerte aanvragen

Laat je gegevens hier achter zodat wij je zo snel mogelijk van informatie kunnen voorzien.

Brochure downloaden

Laat je gegevens hier achter om onze brochure te downloaden.

Waar ben je naar op zoek?

Gelukt!

Download de brochure voor de catalogus van onze systemen.