Industriële water ontharding

Industriële waterontharding

Waterontharder kopen? Goed plan. Onze waterbehandelingsinstallaties beginnen vaak met een industriële waterontharder. Want met een waterontharder gaan leidingen, appendages en installaties een stuk langer mee. Kies voor een Grünbeck-installatie en je bent ook nog eens duurzaam en waterbesparend bezig dankzij haar lage energie- en zoutverbruik.

Industriële waterontharders

Waterontharding is een belangrijke vorm van waterbehandeling in vrijwel elke branche. Hard water bevat relatief veel kalk en veroorzaakt daardoor vaak problemen in leidingen, appendages en installaties. Het rendement gaat omlaag, het energieverbruik omhoog en de kans op storingen en defecten wordt groter. Onze waterbehandelingsspecialisten ontwikkelden daarom twee soorten industriële waterontharders: de softliQ waterontharder en de Delta-p waterontharder. Beiden zijn geschikt voor utiliteiten, MKB’s en de industrie. De softliQ is bovendien geschikt voor particuliere toepassing.

Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor ontharding van water

Wateronthardingsinstallaties

Wateronthardingsinstallatie voor het ontharden van grondwater voor de industrie

Delta-p ontharder

3 – 12 m3/uur

Omgekeerde osmose installatie voor gedemineraliseerd water

GENO-mat duo WE-X

3 – 16 m3/uur

Industriële wateronthardingsinstallatie voor de industrie

GENO-mat GVA enkele of dubbele installatie

20 – 50 m3/uur

Waterbehandelingsinstallatie bij een klant van Grünbeck Waterbehandeling voor ontharding

De Delta-p waterontharder voor het ontharden van hard water

De industriële Waterontharder Delta-p is de grote broer van de softliQ en bedoeld voor grotere toepassingen. De Delta-p is bovendien de meest zuinige industriële waterontharder die op de markt verkrijgbaar is. Deze waterontharder bestaat uit drie flessen waarvan er altijd twee in bedrijf zijn en één fles stand-by staat of regenereert. Het gevolg: een gegarandeerde continue waterflow. Het maximale drukverlies over de ontharder is ± 0,5 bar en de installatie is via een profibus zeer eenvoudig te koppelen aan je GebouwBeheerSysteem. Een kwestie van plug & play dus. Zo wordt het ontharden van hard water wel een hele simpele klus.

De softliQ waterontharder voor het ontharden van hard water

De particuliere waterontharders van softliQ zijn de meest innovatieve ontharders voor kleinere toepassingen. De installatie houdt het waterverbruik in de gaten en regenereert als er geen watervraag is. Daarnaast hebben we deze installatie standaard uitgerust met een spaarbezouting zodat hij minder zout verbruikt. De softliQ is bovendien voorzien van een desinfectiemodus waarmee de installatie steriel blijft. En omdat we houden van gemak, beschikken deze waterontharders over een kleurendisplay en zijn ze te bedienen via een app op je smartphone. Tel daar het strakke design van deze installatie bij op en je begrijpt dat de softliQ klaar is voor de toekomst.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Andere Grünbeck water-behandeling oplossingen

Naast water ontharding bieden we ook oplossingen voor Demi water, EDI water, water ontijzering. Elk waterbehandelingssysteem van onze hand is uniek en wordt uitgebreid getest voor ze de productielocatie verlaat. Dat houdt in dat ze helemaal is toegespitst op de toepassing in jouw organisatie en gegarandeerd werkt.

Waterontijzeringsinstallatie voor het ontijzeren van grondwater voor de industrie
Ontijzerd water is beter voor het proces, verlengt de levensduur en reduceert storingen en mankementen aan eigenlijk alles wat met dit water wordt gevoed. Onze ontijzeringsinstallaties filteren niet alleen het ijzer eruit, maar ook mangaan en andere ongewenste geuren en stoffen.

Omgekeerde osmose installatie voor gedemineraliseerd water voor de industrie

Gedemineraliseerd water is dankzij haar zuivere karakter ideaal voor de productie van stoom, ketelvoedingswater, proceswater en als cv-water. Om water te demineraliseren gebruiken we omgekeerde osmose, ook wel reverse osmose of kortweg RO genoemd.

 

Waterbehandelingsinstallatie voor ultrapuur water (EDI)
Ultrapuur water ontstaat door water nog verder te zuiveren of polishen geschiedt door middel van EDI, dit wordt ook wel elektro de-ionisatie genoemd. Dit steriele water is uitermate geschikt voor hogedruk-stoomketels en voor de petrochemische- en farmaceutische industrie.

Waterontharden voor thuis
Naast waterbehandeling voor de industrie ontharden wij ook water voor de mensen thuis. De softliQ is de waterontharder die voor jou nadenkt en past zich automatisch aan naar jouw waterverbruik thuis. De innovatieve technologie, met verfijnde, onderhoudsvriendelijke materialen, is verpakt in een stijlvol strak design.

Nick Liebrand die een quote verteld over de service van Grünbeck

Feitje van Nick, eigenaar bij Grünbeck

Wij verlenen service voor onze eigen apparatuur, maar we onderhouden ook installaties van andere leveranciers

Installaties moeten het gewoon doen. Punt. Mede daarom zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar.

Offerte aanvragen

Laat je gegevens hier achter zodat wij je zo snel mogelijk van informatie kunnen voorzien.

Brochure downloaden

Laat je gegevens hier achter om onze brochure te downloaden.

Waar ben je naar op zoek?

Gelukt!

Download de brochure voor de catalogus van onze systemen.