Geschiedenis
Grünbeck

Elke waterloop begint met een kleine bron die geleidelijk uitgroeit tot een brede rivier. Het verhaal van Grünbeck Wasseraufbereitung begint op een vergelijkbare manier. Een klein bedrijf dat waterbehandelingsproducten verkocht, werd een groot productie- en onderzoeksbedrijf. In ons bedrijf geven in totaal 660 mensen elke dag het beste van zichzelf en genereren ze samen zo’n 115 miljoen euro. Maar door de jaren heen zijn de basiswaarden altijd hetzelfde gebleven: verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties en een bedrijfscultuur waarin constructieve samenwerking een essentiële rol speelt. Maak kennis met de belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van ons bedrijf.

De eerste waterbehandelingsinstallatie van Grünbeck

Twee mensen, één doel: schoon water

We houden van water. En we beschermen het door onze inzet en onze producten. Dit was al het geval in 1949, toen Josef Grünbeck het bedrijf “Wasserchemie und Apparatebau” oprichtte. In de beginjaren handelde het bedrijf in waterbehandelingsproducten zonder deze zelf te produceren. Betrokkenheid op ooghoogte was kenmerkend voor Grünbeck, zelfs in de beginperiode van het bedrijf. Met medewerkers werd een samenwerkingsrelatie onderhouden, was de communicatie transparant en werd veel belang gehecht aan een bedrijfscultuur die gekenmerkt werd door wederzijds respect.
Twee personen die Grünbeck opgericht hebben

We bouwen een huis voor vooruitgang

In 1967 liet Josef Grünbeck het nieuwe administratie- en productiegebouw van zijn bedrijf bouwen in Höchstädt an der Donau. Grünbeck intensiveert de ontwikkeling en fabricage van zijn eigen producten voor waterbehandeling en is sinds 1980 actief als Grünbeck Wasseraufnahm GmbH. Tegelijkertijd zijn er verkoopbedrijven in verschillende Europese landen.
In 2009 werd het Grünbeck-ontwikkelingsproject “Gedecentraliseerde watervoorziening voor Brazilië” erkend als een “Vuurtorenproject 2009”. Een jaar later breidde het bedrijf zich verder uit in Europa met de oprichting van Grünbeck Italia Srl en het Nederlandse Grünbeck Waterbehandeling B.V. In 2010 werd de Loni en Josef Grünbeck Foundation opgericht, die de onafhankelijkheid van het bedrijf Höchstädter op lange termijn verzekerde.
In 2013 opende Grünbeck het “Grünbeck Forum”. De vier verdiepingen tellende nieuwbouw wordt een plek die de norm stelt in het onderwijs voor alles wat met water en waterbehandeling te maken heeft. Grünbeck blijft groeien: in augustus 2013 overschreed het aantal medewerkers in Höchstädt voor het eerst de grens van 500. Op dat moment was Grünbeck aanwezig op 25 locaties in Duitsland en de rest van de wereld met nog eens 250 medewerkers in alle belangrijke markten.

Top 50 in Duitsland

De Duitse ontwikkelingsgeest is beroemd: Grünbeck Wasseraufbereitung GmbH draagt ​​zijn steentje bij. In april 2014 werd het bedrijf Höchstädter door het vakblad “Wirtschaftswoche” geselecteerd uit de 50 meest innovatieve middelgrote bedrijven op een totaal van 3.000 bedrijven in Duitsland. Grünbeck is de enige vertegenwoordiger van de waterbehandeling industrie die op de 43e plaats in de Wirtschaftswoche-ranglijst staat. Grünbeck onderstreept daarmee het belang van innovatie werk in het bedrijf, en niet alleen in termen van producten en een toekomstgerichte, duurzame bedrijfsstrategie. Dit omvat zowel productie als maatschappelijke vraagstukken zoals het medezeggenschapsmodel.

Sterk merkprofiel, nieuwe digitale aanwezigheid

Grünbeck profiteerde al vroeg van de kansen in de digitale wereld. Als bedrijf hadden we onze eerste website op internet sinds 1998. Grünbeck-apps bieden partners en klanten al jaren talrijke plannings- en productinformatie. De meest recente digitale upgrade dateert van november 2021. Tegelijk met het aanscherpen van onze naamsbekendheid in Nederland, wordt onze website opnieuw gelanceerd. Op www.gruenbeck.de presenteren we de competenties van onze medewerkers en producten, onze toewijding aan het goede leven “water”, onze onderwijsinstelling, onze technologieën en onze 70-jarige bedrijfsgeschiedenis op een nog meer visueel aantrekkelijke en veelomvattende informatieve manier.

Field Service Enigneer onderhoudt waterbehandelingsinstallatie bij klant

Het ontwerp van nieuwe producten raakt steeds meer ingeburgerd

Als onderdeel van de definitie van de nieuwe huisstijl kregen producten in de gebouwentechniek een nieuw ontwerp. Vanaf 2015 waren de onthardingssystemen van softliQ de eersten die zich op de markt vestigden. In 2017 volgde de pureliQ filterserie. Dit paste optisch bij de onthardingssystemen. Na verdere productintroducties zijn de exaliQ-doseersystemen begin 2019 geoptimaliseerd en opgenomen in het Grünbeck-portfolio.

Vragen over het geschikt maken van water?

Wij helpen je graag bij het realiseren van de juiste waterbehandeling met een van onze hoogstaande installaties. We zijn bereikbaar via +31 541 820 903 of via ons e-mailadres info@gruenbeck.nl. Onze experts maken met alle plezier tijd voor je vrij om je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Laat eenvoudig je gegevens achter en wij nemen contact op met jou

Waar ben je naar op zoek?