Demiwater installatie

Wat is demiwater?

Demiwater is de afkorting voor gedemineraliseerd water. Dit is gezuiverd water waaruit de meeste mineralen zijn verwijderd, direct na de productie heeft dit water een pH van 7. Onder invloed van bepaalde stoffen daalt de pH-waarde van gedeïoniseerd water echter snel, waardoor de vloeistof zuurder wordt. Demiwater kan worden ingezet voor meerdere toepassingen, zoals ketelvoedingswater, proceswater en cv-water.  

Demiwaterinstallatie

Demiwater wordt geproduceerd door middel van een demiwater installatie, dit water is zo zuiver dat mineralen zoals zouten en kalk niet in de systemen terechtkomen en bezinken

Demiwaterinstallatie

Verschil osmosewater en demiwater

Osmose water wordt geproduceerd door een reversed osmose installatie, terwijl demiwater wordt geproduceerd met behulp van doorstroomhars (anionen/ kationen). Dit laatste wordt tijdig geregenereerd zodat het demiwater altijd van kwaliteit “verbeterd” is. De geleidbaarheid van microsemen in demiwater is minder dan 2μS (microsiemen), de geleidbaarheid van microsiemen in osmose water daarintegen is tussen de 15-30 microsiemen, afhankelijk van de waterkwaliteit.Kortom, de geleidbaarheid van demiwater is lager dan die van osmose water. 

Demiwater produceren?

Demiwater wordt op drie manieren geproduceerd: 

  • Door ionenuitwisseling met een speciale hars worden positieve ionen vervangen door waterstofionen en negatieve ionen worden vervangen door hydroxide-ionen.
  • Ionenuitwisseling vindt ook plaats tijdens elektrodepositie. Er wordt een elektrische stroom door de hars geleid om de regeneratie van de hars in stand te houden. Ongewenste ionen verplaatsen zich van het reactieoppervlak naar de elektroden.
  • Door membraanfiltratie: meestal in enkele stappen. 

 

Het demineraliseren moet in verschillende fasen gebeuren om de juiste kwaliteit demiwater te verkrijgen. Het gebruik van membraanfiltratie heeft als voordeel dat er in het algemeen geen chemicaliën nodig zijn om demiwater te produceren (hooguit eventueel voor reiniging). De keerzijde is de hoeveelheid (elektrische) energie die nodig is voor het proces. 

 

Demiwater installatie(s) van Grünbeck

Grünbeck levert demiwater installaties van zeer klein 125l/uur tot en met installaties van >400m3/uur. De installatie van Grünbeck is zeer compact; 140x40x50 cm en de geleidbaarheid van het demiwater <9 mS/cm is perfect. 

 

Een demiwater apparaat kan worden uitgebreid met een drukverhogingsinstallatie, een onthardingsinstallatie, een ultrafiltratie-unit een electro-deïnosator en UV-desinfectie. Zo krijg je demiwater, oftewel water dat geen mineralen bevat, gespecialiseerd op jouw proces. 

 

Benieuwd naar de prijs van een demiwater installatie? Download dan de brochure! 

 

Het kennisartikel over demiwater installaties is ook te lezen in het Engels.

Omgekeerde Osmose installatie voor gedemineraliseerd water

AVRO-flex 400

400L

Omgekeerde Osmose installatie voor gedemineraliseerd water

GENO-OSMO-X

200-3000L

Brochure downloaden

Laat je gegevens hier achter om onze brochure te downloaden.

Offerte aanvragen

Laat je gegevens hier achter zodat wij je zo snel mogelijk van informatie kunnen voorzien.

Waar ben je naar op zoek?

Gelukt!

Download de brochure voor de catalogus van onze systemen.